6 Langkah Mudah Buat Sendiri Aiskrim Cornetto Di Rumah
Nak yang macam ini!!!
CARA PENYEDIAAN
1. Cairkan choc double boil. Cincangkan kacang manakala Kit Kat dikerat dua.
2. Kertas pembalut makanan dilipat dua. Pastikan bahagian yang licin di dalam. Bentukkan kertas pembalut makan seperti kelongsong. Masukkan kon aiskrim di dalam dan kemaskan. Letakkan double tape di bahagian dalam; atas dan bawah.
3. Kelonsong yang sudah siap dan dikemaskan hendaklah diletakkan di dalam cawan atau apa-apa bekas.
4. Pukul heavy cream sampai lembut berkrim. Untuk memudahkan kerja anda, selepas dikeluarkan daripada peti sejuk, terus pukulkan ia. Apabila sudah lembut berkrim, masukkan susu dan pukul rata. Bahagikan kepada dua; 1 milo dan 1 lagi strawberri.
6. Selepas empat jam, tuangkan satu sudu besar coklat cair yang telah sejuk dan goncangkan secara perlahan untuk meratakan coklat. Taburkan kacang yang dicincang sebelum ini di atas aiskrim. Pastikan anda buat dengan pantas sebelum coklat keras. Bekukan semula selama dua jam lagi.
Inilah hasilnya selepas enam jam proses membekukannya. Siap untuk dimakan begitu sahaja.
mcam sedapppp jerr!!!
ReplyDelete